Pappablogger

Mens tenåringsjenter og mammabloggere lenge har dominert den norske bloggtoppen, er det flere og flere gutter og menn som finner skrivelysten og gleden over å være selvpublisert. I det siste har vi sett et stort antall fedre som finner veien til bloggosfæren, og «pappablogger» har blitt et begrep i det norske språk.

Men en generøs og familievennlig permisjonsordning som dekker både mødre og fedre, samt et ønske om likestilling både i arbeid og hus, er det ikke så rart at flere og flere norske menn finner gleden i å stelle hjemme og bli bedre kjent med sine egne barn. Selv om antall besøkende ikke kan sammenlignes med rosabloggernes lesere, sprer pappabloggene mye glede i hverdagen til både andre fedre og mødre over hele landet.

Her er de største norske pappabloggene

Tallene baserer seg på statistikk fra http://blogglisten.no, og kan variere fra dag til dag:

 1. Pappahjerte: http://pappahjerte.blogg.no.
  Øverst på listen over de mest leste pappabloggene i Norge er Peter Kihlman med sin suksessblogg Pappahjerte. Bloggen har 7 634 unike lesere per dag, og tar dermed den suverene ledelsen som den mest populære pappabloggen i Norge.
  Kihlman bor i Larvik og er pappa til Gustav på 5 år sammen med kona Christina. Bloggen handler stort sett om refleksjoner i hverdagslivet, barnehage, gullkorn fra barnemunn, oppskrifter og matlaging. Vi møter også hunden Teo som er blitt god venn med Gustav. Kihlman avholder ofte konkurranser, og har over 43 000 følgere på Facebook. Ved siden av bloggen, som han vier mesteparten av tiden sin til, er Kihlman en ivrig skribent, oversetter av barnebøker og forfatter.
 2. Superpapsen: http://superpapsen.no.
  Innen pappablogger i Norge er det ingen som kan konkurrere med like mange lesere som «Pappahjerte». Andremann på listen må derfor nøye seg med noe færre daglige lesere, men med rundt 400 lesere per dag finner vi Superpapsen. Bloggen drives av superpappa Ole Morten som skriver om livet med døtrene Thelma og Ellie og nyfødte Frans.
  Selv promoterer han bloggen sin med at man får tips om «småbarnslivet, sære innfall og et innblikk i pappalivet som mødre kanskje ikke burde få se». Ole Mortens humoristiske og lettere ironiske blikk på hverdagslivet gjør bloggen til en virkelig fryd å lese. Det er det flere som synes, og i 2015 vant han Vixen-award for årets beste pappablogg! Superpapsen er aktiv på Instagram og Snapchat, og har nesten 5000 følgere på Facebook.

Mens Pappahjerte og Superpapsen har mangfoldige med følgere og blir stadig mer og mer populære, kan ikke de andre bloggene innen sjangeren pappablogger helt måle seg med disse. Det finnes en rekke flott pappablogger i Norge, som dessverre ikke har stort mer enn 50-100 daglige lesere. Likevel er det noen av dem som virkelig fortjener en spesiell omtale. De er:

 • JornK: http://jornk.blogg.no. Pappabloggen JornK drives av Stavanger-mannen Jørn Kristian Hoel. Han blogger aktivt om dagliglivet som han deler sammen med kona og katten, mens de venter på sin førstefødte som er noen måneder på vei. Temaene dreier seg mye om hva man kan forvente når man forventer (et barn) og de mange utfordringene en møter på som vordende pappa.
 • Pappa’n til Markus: http://pappantilmarkus.blogg.no. Pappa’n til Markus er en litt uvanlig pappablogg drevet av faren til Markus, som ble født med Williams Syndrom og Infantil Autisme, en tilstand som involverer at hverdagen blir møtt med flere store utfordringer. Situasjoner de fleste av oss regner som enkle, som å spise et måltid, blir for denne familien en daglig kamp. Pappa’n til Markus er en blogg som byr på mange sterke historier og vil nok resonnere med alle som har barn med helseproblemer.