Pokerblogg

Antall blogger i Norge har de siste 20 årene eksplodert. I dag finnes det en blogg for alt, og uansett om du er opptatt av sminke, klær, foto, barn eller blomster for den del, finnes det utallige blogger du kan følge. For alle som liker å lese og lar seg fascinere over andre menneskers daglige liv, er blogger et flott media og det er lite som tyder på at bloggen vil dø ut med det første.

Om du også ønsker å starte en blogg er det utallige emner du kan omtale, men vær oppmerksom på at det er få emner som ikke allerede har utallige blogger med mange tusen følgere. Nå kan du selvsagt bare skrive en blogg for dine egen del og ikke henge deg så mye opp i antall følgere, men det er jo i bunn og grunn følgere vi alle ønsker. Så hva kan du skrive om for å sikre deg lesere? Vel, det er et tema hvor det fortsatt er relativt få gode norske blogger. Poker er et av dem. Poker er i dag et av verdens mest spilte kortspill, og det har også i Norge vokst fram et enormt stort miljø. Det har til og med gått så langt at regjeringen har tillatt pokerspill med penger i Norge. Det var det ikke mange som trodde for bare få år siden.

I dag finner man pokerklubber i alle norske byer, og det arrangeres også NM i poker med mange tusen deltakere. Om du er en habil pokerspiller selv eller bare liker å følge sporten, er det store muligheter for lykkes med en blogg på norsk. Det er utallige pokerspillere i Norge og man regner med at det bare vil øke i årene som kommer. Ifølge bransjenettsted StjerneCasino.com er det i dag titalls tusen norske spillere som spiller på nett hver uke, og mange reiser også til utlandet, som Las Vegas og London, for å kunne teste ut egne ferdigheter rundt filten.

Mange om beinet

Nå skal vi ikke stikke under en stol at det finnes utallige nettsider som forteller deg hvordan du skal spille poker og forklarer regler og ulike strategier, men de fleste er på engelsk og de er skrevet for å publiseres på en nettside. Måten man skriver på en nettside og på en blogg er meget ulik, og med en blogg kan man skrive på en langt mer personlig og likesinnet måte. Det betyr at man kan gripe leseren på en helt annen måte. Man skal heller ikke glemme at mange av disse sidene er skrevet av profesjonelle som kjenner poker inn og ut. Det gjør til at de ikke nødvendigvis klarer å formidle alt like godt til de som er helt ny til sporten.

Om du setter opp en pokerblogg er det derfor lurt å tenke over hvem du skriver for. I starten kan det være lurt å skrive for nybegynnere på meget lavt nivå. Tenk at du skal hjelpe de som er helt blank på poker og ikke skjønner forskjellen på kort og chips. Du må ta dine lesere med på en reise som ikke bare lar dem lære regler og strategier, men som sakte, men sikkert lar dem forelske seg i poker. På den måten vil du også sikre at du får faste, lojale følgere som vil henge seg på ethvert ord du skriver.

Lett å lære, krevende å mestre

Doyle “Texas Dolly” Brunson omtales som gudfaren av poker og var en av tre spillere som i sin tid introduserte Texas Hold’em til Las Vegas og verden forøvrig. Han er berømt for å være en av de aller første spillerne til å vinne mer enn en million dollar på poker og han har gitt ut flere bøker. Da Brunson ble spurt om hvor lett det var å lære Texas Hold’em, svarte han: “Det er et spill som tar fem minutter å lære, men en livstid å mestre”. Tenk på det når du skriver din pokerblogg.

Når du har opparbeidet deg et godt grunnlag av lesere og du begynner å tjene litt penger på bloggen din, kan du utvide repertoaret ditt og skrive mer kompliserte artikler.