Rosablogger

Med fremmarsjen av bloggen som en kanal hvor alle med tilgang til Internett kunne utfolde seg kom også «rosabloggene». Denne bloggformen er litt vanskelig å definere, men blir vanligvis brukt om mote- og skjønnhetsblogger skrevet fra tenåringsrommet. Det er helt klart jenter som dominerer denne sjangeren, og det å være rosablogger kan være en lukrativ affære, med en månedslønn på nærmere 100 000 for de mest populære.

Det finnes ingen oppskrift på hvordan en kan lage en suksessfull rosablogg, men stikkord ser ut til å være selvutlevering, selfies og skjønnhet. Mens noen av de mest kjente rosabloggerne har fått kritikk for å være overfladiske og kommersielle, har flere av bloggerne endret stil over årene, begynt å engasjere seg politisk og være åpen og ærlig om personlige problemer. Det har også blitt påpekt at begrepet «rosablogger» kan virke negativt og sette ned verdien til blogger som er skrevet av jenter.

Mens vi fortsetter å enten irritere oss eller fascinere oss over disse bloggeren er det en ting som ser ut til å være sikkert – rosabloggen har kommet for å bli.

Topp 5 norske rosabloggere

Tallene baserer seg på statistikk fra http://blogglisten.no, og kan variere fra dag til dag:

 1. Isabel S. Raad: http://sraad.blogg.no.
  Raad er ikke bare Norges mest leste rosablogger, hun har også Norges mest populære blogg, med over 60 000 unike besøkende hver eneste dag. Hun blogger aktivt, flere ganger for uken, og poster ofte bilder av seg selv, vennene hennes og ulike antrekk. Hver uke har hun også en oppsummering av uken som gikk. Raad har blogget siden 2012, men bloggen fikk en ekstra boost da hun ble kjent for å ha deltatt i Paradise Hotel i 2015.
 2. Caroline Berg Eriksen: http://www.carolinebergeriksen.no.
  Caroline Berg Eriksen, aka «Fotballfrue» er Norges nest største rosablogger, med 47 350 unike besøkende for dagen. Berg Eriksen sitt pseudonym kommer av at hun er gift med den tidligere fotballspilleren Lars Kristian Eriksen. Etterhvert som bloggen hennes økte i popularitet droppet hun kallenavnet og satset på seg selv som eget merke, uten hjelp fra mannen.
  I dag blogger Berg Eriksen nesten daglig med oppdateringer om hverdagsliv, interiør, sporadiske matoppskrifter og mote. Hun er dessuten nokså populær på Facebook, med nesten 60 000 følgere.
 3. Sophie Elise: http://sophieelise.blogg.no.
  Sophie Elise sin blogg formelig skriker rosa, og kommer på en tredjeplass på denne lista med 36 381 daglige lesere. Den 21 år gamle bloggeren fra Harstad sjonglerer bloggingen med andre aktiviteter, som DJ-arbeid, «influencer», TV-ansikt og forfatter. Sophie Elise har fått en god del medieoppmerksomhet etter å ha deltatt i VG-serien «Oljebarna». Hun eksperimenterer en del med videoblogging, samarbeider med andre norske bloggere og skriver leseranlegg i aviser. Sophie Elise ble årets blogger på Vixen-awards i 2016.
 4. Ida Wulff: http://idawulff.blogg.no.
  Ida Wulff er en 26 år gammel Oslo-jente som har drevet med blogging siden hun var 18. Med 29 000 daglige besøkende havner hun på en fjerdeplass på denne lista. Wulff blogger om hverdagsliv, mote, testing av sminke, mat og trening. Hun inkluderer ofte anmeldelser av sponsede produkter. Hun deler det meste, uten hemninger, og snakker åpent og ærlig om at hun har begynt å bruke botox.
 5. Pilotfrue: http://pilotfrue.blogg.no.
  Pilotfrue er den personlige rosabloggen til Julianne Nygård. Hun valgte bloggnavnet sitt fordi hun er gift med piloten Ulrik. Med 28 161 daglige besøkende havner hun på femteplass på denne listen. Nygård har blogget siden 2014, og skriver om hverdagslivet, mannen sin, antrekk og det som opptar henne. For tiden prøver hun og mannen å få barn via en prøverørsbefruktning, og Nygård forteller uten hemninger om vanskelighetene som vedrører dette, og om spontanaborten hun har opplevd.