Topp 10

Blogging har blitt stadig mer og mer populært i Norge og resten av verden. Mens bloggosfæren raskt vokste seg stor på diverse tenåringsrom over hele landet, er det ikke lengre noen øvre aldersgrense for blogging. Blogg-Norge domineres i dag av alt fra tenåringer og «20-somethings» til bestemoren din sine beste kakeoppskrifter. Tema for bloggene kan være alt fra sminke-tutorials til økonomisk rådgivning, og oppskriften for at en blogg blir populær er ikke alltid like enkel å identifisere.

Anledningen til å kunne publisere sitt eget skrevne verk, uten å måtte gå via kompliserte forlagsbyråkratier har gjort at svært mange av oss har funnet frem forfatteren i seg. Dette har medført at vi i dag har et enormt mangfold av norske blogger. I 2010 ble antallet estimert til 300 000 blogger, fordelt på 6 ulike bloggleverandører. Et ganske respektabelt tall for et land med knappe 5 millioner innbyggere, altså.

Men hvem er det som kommer ut på toppen? Vi har laget en topp 10 bloggliste, basert på unike daglige besøkende. Tallene er hentet fra http://blogglisten.no, og kan variere fra dag til dag.

De 10 største norske bloggerne

  1. Isabel S. Raad: http://sraad.blogg.no. Øverst på listen, med 60 677 unike besøkende hver dag, kommer Isabel Raad. Raad er i 20-årene og bor i Oslo. Hun blogger nesten daglig om hverdagsliv, antrekk, reiser og kjærlighetslivet sitt. I 2015 tok bloggen hennes av etter hun ble viden kjent som deltaker i Paradise Hotel.
  2. Caroline Berg Eriksen: http://www.carolinebergeriksen.no. Caroline Berg Eriksen, bedre kjent for pseudonymet «Fotballfrue» må nøye seg med en god andreplass, med 47 350 unike besøkende hver dag. Berg Eriksen er 29 og gjorde seg selv til et nasjonalt debatt-tema da hun delte et bilde av seg selv i undertøy få dager etter hun fødte sitt første barn. Hun blogger titt og ofte om hverdagsliv, familien sin, antrekk, mat og skjønnhet.
  3. Anna Rasmussen: http://mammatilmichelle.blogg.no. Anna Rasmussen, bedre kjent som «Mamma til Michelle» tar med seg tredjeplassen på lista, med 45 962 unike sett med øyne på siden hver dag. Dette gjør også bloggen hennes til Norges største «mammablogg», og temaene dreier seg om hverdag, familieliv og reising. Av og til medvirker også forloveden hennes, Jan, som gjesteblogger.
  4. Trines Matblogg: http://trinesmatblogg.no. Trine Sandberg er amatørkokk, mor og bestemor, og har gjort hobbyen sin til en suksessfull blogg, med 38 636 unike besøkende hver dag. Hun har blogget i over 10 år, og har gitt ut to kokebøker basert på oppskriftene hun deler på bloggen.
  5. Sophie Elise: http://sophieelise.blogg.no. Sophie Elise er trolig Norges mest kjente «rosablogger» men må nøye seg med en femteplass med 36 381 lesere per dag. Bloggeren fra Harstad er kjent for sine selvutleverende blogginnlegg og avslørende selfies, men har også gitt ut bok.
  6. Ida Wulff: http://idawulff.blogg.no. Ida Wulff er en 26 år gammel jente fra Oslo som blogger om seg selv, mote, interiør og diverse hverdagslige temaer. Hun havner på 6. plass med 29 000 daglige besøkende.
  7. Pilotfrue: http://pilotfrue.blogg.no. Julianne Nygård er gift med flypiloten Ulrik og blogger om hverdagen sin til glede for 2 8161 unike besøkende hver dag.
  8. Komikerfrue: http://www.komikerfrue.no. Tredje «frue» på topp 10. Marna Haugen Burøe er gift med komiker Ørjan Burøe og blogger om hverdagslivet og barna. Hver dag har hun 19 818 unike besøkende.
  9. Anne Brith: http://annebrith.blogg.no. Bakebloggeren Anne Brith deler kakeoppskrifter og blogger om familien og livet generelt. Hun har 19 536 unike besøkende hver dag.
  10. Det Søte Liv: http://detsoteliv.no. Bloggen drives av amatørbakemester Kristine som har sansen for alt som er søtt. Hun deler hjemmelagde oppskrifter med 17 388 lesere hver dag.