Bakeblogger

Mens topplisten av bloggere domineres av livsstil og hverdag, har også en gruppe bloggere som spesialiserer seg på søte saker og bakervarer satt sitt tydelige preg på dagens bloggosfære. De såkalte «bakebloggerne» er en aktiv og populær gruppe bloggere som frister oss med deilige bakervarer og oppskrifter som gir deg diabetes bare ved synet av sukkerinnholdet.

Dagens bakebloggere har støtte fra tusenvis av unike besøkende hver eneste dag, og kan stikke av med gode annonseinntekter fra de mange innleggene om gjærbakst, berlinerboller og sachertorter.

Her er topp 5 listen av norske bakeblogger (med forbehold om at du kommer til å la deg friste)

For ordens skyld har vi også valgt å inkludere matbloggere på vår fem-på-topp-liste, ettersom at flere av de mest populære bakebloggerne også skriver om andre matoppskrifter.
Tallene baserer seg på statistikk fra http://blogglisten.no, og kan variere fra dag til dag:

  1. Trines Matblogg: http://trinesmatblogg.no. Trine har 38 636 unike besøkende hver eneste dag med bakebloggen sin. Hun er en matglad dame som ga opp jobben som seniorrådgiver i Utdanningsdirektoratet for å kombinere lidenskapen sin for fotografi og matlaging. Jobben hennes er nå å være matblogger og kokebokforfatter på heltid.Hun deler oppskrifter på kaker, bakst og desserter samt deilige og sunne middagsretter. Trine lager også ukemenyer en kan følge for ulike årstider og anledninger.
  2. Anne Brith: http://annebrith.blogg.no. Anne Brith har 19 536 unike lesere hver dag, og havner dermed på en andreplass. På bloggen hennes kan du følge den 41 år gamle kvinnen som blogger om alt fra baketips og oppskrifter til familieliv, hus og hjem og trening. Anne Brith deler også skreddersydde oppskrifter og dekorasjonstips til anledninger som Halloween, 17. mai, jul og påske. Hun er også aktiv på kanaler som Facebook, Instagram og Pinterest, og arrangerte et bakekurs med Facebook-Live tidligere i år.
  3. Det Søte Liv: http://detsoteliv.no. Med 17 388 ulike lesere hver dag havner Kristine på tredjeplass med sin bakeblogg, Det Søte Liv. Kristine lar seg inspirere av sin mors gamle bakeoppskrifter og tester seg ut ulike varianter før hun deler oppskriftene med leserne. Derfor har hun også en smaksgaranti på alle bakervarene, og lover at de er enkle å få til. Med over 3700 ulike oppskrifter frister hun oss på en daglig basis. Kristine er ikke redd for å være uortodoks, og slenger gjerne inn en oppskrift på en spennende ananaspai eller noen idiotsikre bananpannekaker. Det Søte Liv har nærmere
    250 000 følgere på Facebook og deler ofte ut «give-aways» eller holder konkurranser.
  4. Mat Fra Bunnen: http://matfrabunnenfb.blogg.no. Mat Fra Bunnen styres av en gruppe entusiastiske «foodies» som tar høyde for å lage all mat fra råvarer og naturlige ingredienser. Oppskriftene deler de med 15 345 daglige lesere og 128 000 medlemmer av Facebook-gruppen sin, og er dermed den fjerde største mat- og bakebloggen i Norge. Her kan en lære å lage dekorative cupcakes, en smakfull jordbærfromasj og ekte krokan. Bloggernes visjon er å hjelpe leserne sine med å lage deiige matretter uten å måtte ty til halvfabrikat og pulverposer.
  5. Fru Timian: http://frutimian.no. Mat- og bakebloggen til Marit Røttingsnes Westlie, aka Fru Timian, er Norges femte mest populære i sjangeren, og har 7 600 unike besøkende hver dag. Westlie er en engasjert og matglad amatør-baker, som vier bloggen sin til å formidle «ukomplisert, ujålete og umåtelig god mat» til leseren. Godt er det uten tvil, og her kan en finne oppskrifter på saftige desserter som bakte epler med pecannøtter og karamellsaus, oreo ostekake og den glemte klassikeren, dronning Mauds pudding.Westlie var opprinnelig markedsfører før hun ga opp jobben og satset på matlaging på heltid. Det var ingen dum idé, og ved siden av den suksessfulle bloggen har hun også gitt ut åtte bøker og skrevet hundrevis av matspalter.